Nieuws

Clubkampioenschap Tête à Tête 2019

16 juni 2019
www.va-tout.nl

Slaagt Dick Peters erin zijn titel te prolongeren?


In de halve finale wint Eric van Waalwijk van Doorn van Joke de Wit met 13-12.
Dick Peters verslaat Marian van Campen met 13-2.

Dit betekent dat om plaats 1 en 2 gespeeld gaat worden tussen de regerend clubkampioen Dick Peters en Eric van Waalwijk van Doorn. Om plaats 3 en 4 wordt gelijktijdig gespeeld door Marian van Campen en Joke de Wit.

Finalepartij tussen Dick en Eric
Door een wat ongelukkig schot van Dick krijgt Eric het punt in de eerste mêne. Ook in de 2e mêne zijn de punten voor Eric. Pas de volgende twee mênes komt Dick toe aan scoren en is de stand weer gelijk:  3-3. Wederzijds worden er “kadootjes” gegeven. In de 5e mêne bouwt Eric een voorsprong op met een mooi schot dat 3 punten oplevert. Maar in de volgende mêne verplaatst Eric het but waardoor niet hij, maar Dick verrassend 2 punten kan bijschrijven.  Zo gaat het spel over en weer tot aan de stand 11-7 voor Eric. Een mooie eerste boule van Dick kan Eric niet verbeteren, waarna Dick alle ruimte heeft om nog twee boules bij te plaatsen. Maar zijn iets te hard geplaatste boule neemt het butje mee en met zijn laatste boule schiet hij mis. Het blijft dus bij 1 punt voor Dick en een tussenstand van 11-8 voor Eric. In de volgende mêne weet Eric de op punt liggende boule van Dick af te plaatsen. Noodgedwongen moet Dick met zijn laatste boule een schot wagen. Hij mist. Eric hoeft er dan nog maar één boule bij te leggen om de partijwinst te incasseren. En dat doet hij zonder aarzelen. Eindstand 13-8 voor Eric. Eric is de nieuwe clubkampioen tête à tête en heeft daarmee een plaatsje verworven op onze Wall of Fame in het clubhuis. Proficiat Eric! Zie ook de video impressie van Jack de Wit. Video
 

Partij om de plaatsen 3 en 4 tussen Marian van Campen en Joke de Wit
Joke en Marian zijn elkaar al eerder in het toernooi tegen gekomen, wat een spannende partij had opgeleverd, die Marian op het nippertje won. Nu staan ze weer tegenover elkaar om de bronzen medaille van het clubkampioenschap. De partij wordt gewonnen door Marian van Campen met 13-6. Marian eindigt dus op plaats 3 en Joke op plaats 4. 
 

Top-4 clubkampioenschap Tête à Tête 2019
1. Eric van Waalwijk van Doorn
2. Dick Peters
3. Marian van Campen
4. Joke de Wit


 


 


 
www.va-tout.nl

Donderdagavondmêlée

22 november 2019
Jan en Jannie gefeliciteerd, en Jan doet goede zaken voor het klassement. LET OP: 5 DEC GEEN MêLéE. Meer >
 
www.va-tout.nl

Terugblik bedankavond

17 november 2019
Vrijdagavond 15 november was de jaarlijkse bedankavond voor onze vrijwilligers. Meer >
 
www.va-tout.nl

Donderdagavondmêlée

15 november 2019
Francois komt opzetten in de tussenstand. Meer >
 
www.va-tout.nl

Open dinsdagmiddagmêlée

12 november 2019
Frans de Nijs wint de mêlée! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Telefoon clubhuis

Tijdens de openingstijden is het clubhuis bereikbaar op: 076-5141434

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet voor de gemeente Breda. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven