Nieuws

Collectief bestellen nieuwe boek Henk Reesink

www.va-tout.nl
Nu we de deur bijna niet uit kunnen, hierbij een mooie boekentip voor de petanque-fanaten!

Anne Martine en Henk Reesink geven de leden van de NJBB na 20 jaar weer de mogelijkheid een prachtig boek aan te schaffen voor een uitzonderlijk lage prijs. Met dank aan dochter Tamara Reesink voor het grafische werk. 
 

Info boek
Het betreft een full colour-uitgave, ruim A4-formaat met hard gebonden kaft en 192 pagina’s. Het is prachtig geïllustreerd met meer dan 200 afbeeldingen en beschrijft de vele facetten van onze fascinerende sport. 

Je krijgt een inkijkje in de Middeleeuwen. De verschillende varianten in deze periode en de eeuwen daarna worden met mooie afbeeldingen toegelicht. Dat de rol van de herberg uitvoerig wordt behandeld, heeft vooral te maken met het feit dat deze eeuwenlang de ontmoetingsplek bij uitstek was waar de verschillende varianten van het Jeu de Boules zich konden ontwikkelen. Bijzonder zijn de unieke afbeeldingen van het Sport Boules, dat niet voor niets het Jeu National van Frankrijk wordt genoemd. Hier wordt dan ook extra aandacht aan besteed. Vanzelfsprekend komen we uiteindelijk uit bij de jongste telg van de grote jeu de boules-familie, het Petanque. Natuurlijk is er een speciaal hoofdstuk aan humor gewijd waarbij onze Fanny niet zal worden vergeten. De auteurs hopen dat ook dit boek evenals in 2002 met veel enthousiasme zal worden ontvangen en een bijdrage mag leveren aan de kennis van deze prachtige volkssport.
 

Interesse?
Voor leden van de NJBB kost het boek slechts 17,50!

Verzamel per vereniging het aantal bestellingen en laat één persoon de bestelling plaatsen. Dat kan middels een e-mail naar: henkreesink@online.nlBestellen voor 1 mei 2020.
Het scheelt heel veel in de portokosten als er gelijk meerdere exemplaren worden besteld. Bij 6 boeken (gewicht ruim 8 kilo) bedragen de portokosten ongeveer 7 euro, indien verzekerd iets meer. Voor 1 boek zijn de portokosten hetzelfde. Het boek kan niet door de brievenbus. 

Collectief bestellen leden Va-Tout
Om verzendkosten te besparen kunnen leden van Va-Tout collectief bestellen. Zijn er nog vragen, bel dan even naar Thea van Nieuwenhuizen.
Aanmelden kan alleen per email tot uiterlijk 18 april a.s. bij tvn@ziggo.nl. 


 
www.va-tout.nl
Deze mêlée-avond werd gewonnen door Bernadette, Anne en Isabella met 3+16. Hoewel ze evenveel punten hadden als de nummer 2, Will en… Meer >
 
www.va-tout.nl
Dit midweekse doublettentoernooi werd gewonnen door Tineke en Jos van den Broek met 4 +35. José Boone en André van Aken wonnen ook 4… Meer >
 
www.va-tout.nl
Winnaar werd Marian van Campen. Aangezien de enveloppen op waren, werden de (geld-)prijzen uitgedeeld in bekertjes. Meer >
 
www.va-tout.nl

NPC speeldag 14

25 maart 2024
Afgelopen zaterdag was de laatste speeldag van de NPC. Hoe waren de resultaten van onze competitieteams? Meer >
 

NPC speeldag 13

18-03-2024
Meer >
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven