Trainingen

Training Eric

De trainer


Eric van Waalwijk van Doorn boult al vele jaren. In 2017 deed hij examen voor de cursus Basis Instructeur Petanque en slaagde met vlag en wimpel. Het geleerde wil hij bij Va-Tout graag in praktijk brengen. Eric doet dat met heel veel enthousiasme. 

Sinds maart 2019 is Eric van Waalwijk van Doorn ook kerninstructeur bij de NJBB.

Petanque in 6 lessen

De basisvaardigheden van het petanque zijn door Eric van Waalwijk van Doorn samengevat in 6 lessen. Omdat dit lesmateriaal alleen bedoeld is voor de leden van Va-Tout, is het document opgenomen op de ledenpagina. De ledenpagina is alleen zichtbaar als je bent ingelogd.

Basiscursus voor beginners en recreanten

(door Eric van Waalwijk van Doorn)
Wie op voetbal zit of een andere sport moet wekelijks trainen. In het weekend zijn er dan wedstrijden. Training is bij die sporten heel normaal. Maar bij de petanquesport is dat niet het geval. Wij spelen het liefst wedstrijdjes (en beschouwen die dan maar als training). Maar dan ben je toch bezig met winnen of verliezen en niet met trainen. De Basis Training Petanque is door de NJBB bedacht om hier verandering in aan te brengen.
 
Het doel van deze wekelijkse training is om beginners van meet af aan een goede techniek bij te brengen, die het spelplezier kan verhogen.
Maar ook recreanten die hun spel willen verbeteren zijn welkom. Bij onze sport is het zo dat de meesten autodidact zijn, zich het spel zelf aangeleerd hebben. Om verbeteringen aan te brengen in vaak jarenlange (verkeerde) gewoonten vergt behoorlijk wat moed en doorzettingsvermogen. Aanvankelijk zal je spel immers slechtere resultaten opleveren. Maar daarna zul je beloond worden met stijgende resultaten! Ik wil jullie niet zozeer dingen afleren als wel nieuwe dingen aanleren. Omdat de techniek ingeslepen moet worden tot een automatisme, komen de onderdelen steeds terug.
Aan deze trainingen zijn geen kosten verbonden. Niet-leden die de introductie volgen kunnen nog niet deelnemen aan deze training.
 

Training vanaf oktober t/m mei iedere donderdagmiddag van 12.15 - 13.15 uur

Als gevolg van het cornonavirus en aansluitend de vakantieperiode, wordt de training pas hervat op 1 oktober a.s.
Het trainingsprogramma staat ook vermeld in de activiteitenkalender.
 

Uitleg spelregels

Paul Paardekooper zal een aantal keren spelregeluitleg geven op de laatste donderdag van de maand, voorafgaand aan de training, van 11.45 - 12.15 uur.

 

 

Spelregelboekjes

Het RPS - Reglement voor de Petanquesport is verkrijgenbaar à € 1,00 bij Thea van Nieuwenhuizen. Het is een handzaam boekje (A-6 formaat), gemakkelijk mee te nemen in je sporttas.

Telefoon clubhuis

Tijdens de openingstijden is het clubhuis bereikbaar op: 076-5141434

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven