Maak kennis met Va-Tout


Een club voor iedereen

Va-Tout is gevestigd aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda. Met zo'n 200 leden is Va-Tout de grootste jeu de boulesvereniging in Breda e.o. Zowel de recreant als de wedstrijdspeler is van harte welkom. Een gemoedelijke sfeer is kenmerkend voor de club. Behalve mooie buitenbanen heeft Va-Tout eveneens een unieke binnenaccommodatie en een modern, gezellig clubhuis.

Ideale sport 

Petanque (de vorm van jeu de boules die in Nederland meestal gespeeld wordt) is prima geschikt voor jong en oud, ieder op een eigen niveau. Voor ouderen is petanque spelen goed omdat de sport hen in beweging houdt en sociale contacten biedt. Maar wie jong begint en bereid is er de nodige trainingsuren in te steken, kan veel méér uit petanque halen. Dan wordt sport vaak topsport.

Petanque als wedstrijdsport

Wie niet alleen recreatief wil spelen, maar zich juist graag wil meten met boulers van andere verenigingen, heeft een scala aan mogelijkheden. Met een wedstrijdlicentie kan deelgenomen worden aan toernooien die door andere verenigingen worden georganiseerd, maar ook aan kampioenschappen en competities van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.
Va-Tout neemt met meerdere teams deel aan de Nationale Petanque Competitie voor verenigingsteams en aan de Zomer Club Competitie voor viertallen. 

Introductiemiddagen

Iedere 1e zaterdagmiddag van de maand (behalve in januari) houdt Va-Tout een introductiemiddag. Vanaf 14.00 uur zijn belangstellenden welkom om vrijblijvend nader kennis te maken met petanque en met de vereniging Va-Tout. Meestal is er wel gelegenheid om meteen een bouletje mee te gooien. Speelmateriaal is beschikbaar.  

Eerst rustig kennismaken, dan pas lid worden

Bij Va-Tout kun je vrijblijvend kennismaken met petanque en met de club. Gebruik hiervoor de kennismakingskaart. De kaart is 1 maand geldig en in deze periode kun je vijf keer deelnemen aan onze verenigingsactiviteiten. Je krijgt dan een vaste begeleider, die je een beetje wegwijs maakt en bij wie je met vragen terecht kunt. 
Je hoeft pas na deze kennismakingsperiode te beslissen of je lid wilt worden. Als je zelf geen boules hebt, mag je die tijdelijk op de club lenen. 

Training

Wie lid is geworden kan deelnemen aan de wekelijkse training voor beginners en recreanten. Het doel van deze training is om beginners van meet af aan een goede techniek bij te brengen, die het spelplezier kan verhogen.
Zie ook: Training

Spelregels

Leden over Va-Tout


Eerst kennismaken

Ze vertelden tot mijn verrassing dat de vereniging de mogelijkheid gaf om d.m.v. een kennismakingskaart 5 keer gratis te komen spelen. Dat vond ik een plezierige zaak. Zo had ik even de tijd om, zonder mij te binden, kennis te maken en te kijken of het mij echt beviel. (Frank)

Hartverwarmend

De hartelijkheid van de leden was hartverwarmend. Vanaf het eerste begin voelden we ons er thuis. Het grote voordeel van Va-Tout, afgezien van de vriendelijke mensen, is de accommodatie. Als het weer goed is kan heerlijk buiten gespeeld worden en in de winter is het aangenaam spelen in de mooie verwarmde hal. (Nico en Iet)

Een drankje

Het is heel prettig dat naar eigen behoefte gebruik gemaakt kan worden, voor, tijdens en na afloop van het spelen van een sfeervolle kantine. Hoe later op de dag bij de nazit, hoe meer de koffie en thee verruild wordt door een biertje of glaasje wijn. (John en Tiny)

Lief en leed

Een club waar je je thuis voelt, lief en leed kunt delen en, niet onbelangrijk, als het je minder goed gaat vind je er een luisterend oor en ontspanning. Ik ga altijd met een fijn gevoel naar huis. (Betsie)

Prestatiesport

Balspellen en het spelen in teamverband, met als doel gezamenlijk een zo hoog mogelijk resultaat bereiken, heeft mij altijd getrokken. Omdat petanque ook een prestatiesport is die in teamverband gespeeld wordt, ben ik deze sport gaan beoefenen. (Co)

 

Telefoon clubhuis

Tijdens de openingstijden is het clubhuis bereikbaar op: 076-5141434

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet voor de gemeente Breda. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven