Nieuws

NPC speeldag 12

www.va-tout.nl
Op deze 12e speeldag van de Nationale Petanque Competitie speelden Va-Tout-1, 3 en 4 thuis. Va-Tout-2 ging op bezoek bij Folâtre in Pijnacker.

Va-Tout1 tegen PV Wij liggen1: uitslag 7-1

Onze doelstelling was om deze wedstrijd te winnen. Een gelijkspel was ook voldoende om handhaving in de 2e divisie te realiseren. Isabella en Jaco, Nelio en Erik, Peter en Frans hadden in de vorige wedstrijd ook de 3 partijen in de 1e ronde doublette gewonnen. Dus daar gingen we nu weer voor. En de uitkomst was.................... weer 3 partijen gewonnen, 13 - 10, 13 - 2 en 13 - 4. We waren op de goede weg.
De 2e ronde triplette ook in dezelfde opstelling als in de vorige wedstrijd, met 1 uitzondering: Frans speelde ipv Jaco, Isabella, Peter en Frans, het andere triplette Nelio, Erik en Lies. Het verschil was echter dat in de vorige wedstrijd de tripletten allebei verloren gingen, maar nu werden ze beide gewonnen met 13 - 8 en 13 - 12. Stand op dat moment 5 - 0 voor Va-Tout1 en de winst was binnen.
De laatste doublette ronde speelden Erik en Lies, Jaco en Frans en Isabella en Nelio. Isabella en Nelio gaven de tegenstander geen kans en wonnen met 13 - 3. Jaco en Frans zaten ook lekker in de partij en wonnen met 13 - 8. Erik en Lies konden de zege compleet maken, André Abdoella en Jolanda Visser waren er op gebrand om toch een partij te winnen. Zij stonden na een paar mènes al voor met 0 - 8. Het lukte Erik en Lies om goed terug te komen en zij kwamen zelfs met 11 - 8 voor te staan.

Er volgden nog een aantal spannende mènes waardoor de stand op 11 - 12 kwam en helaas dat laatste puntje konden wij niet meer wegwerken. André legde zijn boule naast het butje en Lies schoot haar laatste boule net naast, 11 - 13 voor de tegenstander.

Eindstand 7 - 1 voor Va-Tout1. Toch een mooie overwinning.
Onze doelstelling is dus gehaald. Met nog 2 wedstrijden te spelen staan we (nu) op de 5e plek, 5 punten voor Wij Liggen1 en kunnen dus niet meer degraderen. Volgende wedstrijd op zaterdag 16 maart uit tegen Amicale Cuijk. (Lies Borburgh)

Va-Tout3 tegen L'Esprit3: uitslag 7-1

Va-Tout3 leed dit seizoen pas drie nederlagen waarvan twee tegen de absolute koploper en een tegen het ons bezoekende L'Esprit 3.
De eerste doublet ronde verliep redelijk, namelijk tweemaal winst, 13-5 en 13-1 en nipt verlies 11-13. De tegenstander had duidelijk problemen met ons terrein, wat dus in ons voordeel werkte.
De triplet ronde leverde twee winstpartijen op, 13-5 en 13-11. Tussenstand 4-1.
In de laatste ronde de opstelling weer anders ingedeeld, wat toch weer een mooi resultaat opleverde. Het werden drie gewonnen partijen, 13-9, 13-4 en 13-5, eindstand dus 7-1.
Eenieder deze dag naar kunne goed gespeeld, wat dus uiteraard weer een prettige teamsfeer teweeg bracht.
Over twee weken naar Vlaardingen die net boven ons staan, kijken of we die ook pootje kunnen lappen. (Jan van der Velden)

Va-Tout4 tegen Grand Cru '82-2: uitslag 6-2
Grand Cru '82-2 uit Leidschendam staat in het eindklassement drie plaatsen boven Va-Tout4. Een niet te onderschatten tegenstander dus. En dat deden onze spelers ook niet. Sterker nog: Va-Tout4 was heer en meester! De eerste ronde doubletten leverde 3 winstpartijen op: 13-8, 13-10 en 13-5. Ook de beide tripletpartijen mochten er zijn: 13-7 en 13-3. Met 5 gewonnen partijen en de punten dus al binnen, werd het toch wat lastiger om de focus te bewaren. Dit resulteerde in de laatste doubletronde in "slechts" 1 winstpartij: 7-13, 10-13 en 13-5. Een geweldig resultaat voor Va-Tout4 en reden voor een klein feestje na afloop. (Thea)

Folâtre2 tegen Va-Tout2: uitslag 5-3
Folâtre2 staat als 8e en laatste in het klassement van de 3e divisie. Va-Tout staat er één plaats boven. Het winnen van deze wedstrijd is dus van groot belang om degradatie te ontlopen. Helaas moest een nederlaag van 5-3 geïncasseerd worden. Maar er zijn nog twee thuiswedstrijden te gaan, tegen DGW1 en Grand Cru'81-1 en kan een en ander nog ten goede gekeerd worden. (Thea)
 

Standen NPC seizoen2023-2024


 
www.va-tout.nl
De laatste donderdagavondmêlée van het seizoen 2023-2024 werd gisteravond gespeeld en gewonnen door Addie Kuijer en Erik… Meer >
 
www.va-tout.nl
Weer of geen weer, dankzij onze binnenaccommodatie kon er donderdagavond weer lekker "gemêleed" worden. Mathijs en John behaalden de… Meer >
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven