Nieuws

Zomer Club Competitie

02 juni 2019
www.va-tout.nl
Hoe brachten onze teams het er van af op deze derde competitiedag.

Va-Tout 1 (Joke, François, Marga en Paul) ging naar Middelburg en Paul Groeneveld bracht verslag uit. 

"Konden wij Middelburg 1 vorig seizoen in de finale nog met minimaal verschil verslaan, dit keer waren zij ons met 5-1 de baas.

De winstpartij kwam op naam van de dames Joke en Marga. Verder moesten wij de partijen in de hitte, op de Zeeuwse klei en baan met keien helaas inleveren.

Wij zullen er de komende wedstrijden thuis alles aan doen om degradatie te ontlopen."

Va-Tout 2 (Joop, Hugo, Hannie en Fred) speelde dichter bij huis en ging op bezoek bij zustervereniging Bré-da-Boules 1. De tripletpartij in de eerste ronde werd verloren met 13-8, maar de tête à tête ronde werd gewonnen met 11-13. De winst in de beide doubletpartijen in de tweede speelronde (13-6 en 10-13) en ook in de derde speelronde (12-13 en 13-10) werd gedeeld. Het werd 3-3 in Breda!


Va-Tout 3 (Paul, Dineke, Kees en Jeanne) mocht het op deze warme zaterdagmiddag opnemen tegen Petangeske 5. Paul Paardekooper meldt: "In de hitte werd het een enerverende strijd waarbij de teams elkaar niets toegaven. Na de eerste speelronde was het 1-1. Na de tweede ronde 2-2 en je snapt 't al, na de derde ronde 3-3.

Een bijzondere ontknoping was het wel. De uitslagen in de 3e ronde waren namelijk 13-0 en 0-13.

In de schaduw gezellig nagepraat en beide teams gaan zich voorbereiden op de ontmoeting in Bergen op Zoom."

Va-Tout 4 (Bernadette, Han, Jannie en Anneke) stonden voor de moeilijke opdracht om Petangeske 6 onder de duim te houden. Han Swanen: "In een spannende triplet- en een zeker zo spannende doubletpartij was de winst voor ons. De winst van de andere partijen ging helaas naar de tegenpartij zodat zij aan het eind van de middag de winst van 2-4 mee naar Bergen op Zoom mochten nemen."

Va-Tout 5 (Jack, Theo, Isabella en Wout) speelde thuis tegen 't Veer 2. "Na de eerste ronde keken de Va-Tout-ers tegen een achterstand van 0-2 aan. Dat we het er niet bij lieten zitten  bleek aan het eind van de middag. De achterstand was omgebogen naar een overwinning van 4-2 in het voordeel van de thuisclub", aldus een tevreden Jack de Wit.

Informatie en verdere uitslagen kun je lezen op de website van het district Zuidwest/ZCC 2019.  De volgende speeldag van de ZCC is op zaterdag 20 juli.

 


 
Het kabinet heeft woensdag 6 mei een routekaart met versoepelende maatregelen aangekondigd. Het goede nieuws voor verenigingen is… Meer >
 
www.va-tout.nl
Boulen kunnen we nu niet. Omdat we daarom ruim in onze vrije tijd zitten, even een quizje om te testen of we de club nog niet vergeten zijn! Meer >
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven