Nieuws

Laatste speeldag ZCC

18 augustus 2019
www.va-tout.nl
Eerste plaats voor Va-Tout 5 in de 4e klasse B!

Voor twee van onze vijf ZCC-teams was de laatste speeldag op 17 augustus wel héél spannend.

Jack, Theo, Isabella, met invaller John voor Wout (Va-Tout 5), speelden thuis tegen Dongen 3. Bij winst of een gelijkspel zou  "het rode team" winnaar worden van de 4e klasse B. Toch wel enigszins gespannen begonnen ze aan de eerste ronde. Zowel de tête à tête- als de tripletpartij werd verloren (3-13 en 6-13).
Maar de ommekeer kwam in de doubletronden. En hoe! Met 13-12 en 13-06 werd de tweede ronde gewonnen. Daarmee was de tussenstand 2-2. Nog één gewonnen partij erbij in de derde ronde en de buit was binnen. Theo en Isabella wonnen met 13-0. En John en Jack stonden op een voorsprong van 12-6, toen de partij vanwege een hoosbui binnen moest worden uitgespeeld. De fraaie voorsprong slonk zienderogen en Dongen won met 12-13. Eindstand 3-3. Maar dit ene wedstrijdpuntje was genoeg om Va-Tout 5 op de eerste plaats te houden. Proficiat Jack, Isabella, Theo, Wout en John!
De promotie naar de 3e klasse is binnen. Nu nog de play-offs winnen, voor het kampioenschap van de 4e klasse. Dat zal zijn tegen Petangeske 6 op zaterdag 14 september. Wij wensen ons team alvast veel succes.

Va-Tout 1 (Joke, Marga, François en Paul)  moest vrezen voor directe degradatie als op de laatste speeldag niet nog 2 punten werden binnengehaald. Bré-da-Boules 2 was de tegenstander in deze belangrijke thuiswedstrijd. En de tegenpartij had niets in te brengen. Met een 6-0 overwinning stelde Va-Tout 1 de plaats in de 1e klasse A veilig, zelfs zonder play-offs te hoeven spelen. Want later bleek dat Petangeske 2 verloren had van Middelburg 1, waardoor Va-Tout uiteindelijk eindigde op de 2e plaats in het eindklassement. Zo zie je maar dat een balletje heel raar kan rollen!

Va-Tout 2 (Joop, Hannie, Hugo en Fred) speelde thuis tegen DOB 1, dat met 9 wedstrijdpunten riant aan kop in de 1e klasse B staat en niet meer kan worden ingehaald. De tripletpartij, gespeeld door Hugo, Fred en Hannie, werd verloren met 7-13. Joop speelde een spannende, gelijkopgaande tête à tête-partij tegen Johan. Hoewel de eerste mêne werd gewonnen door Johan, liep Joop daarna uit naar 8-1, maar kwam Johan weer terug en werd het 8-8. Zo werd er over en weer gescoord tot 10-10. Johan kwam weer voor maar de eindsprint van Joop bracht de stand op 13-12. De tussenstand was 1-1.
De beide doubletpartijen in de tweede speelronde werden door Va-Tout verloren en zette de tussenstand op 1-3. Een gelijk spel was nu nog het hoogst haalbare. 
Hugo en Hannie maakten er een spannende partij van en wonnen met 13-12. De partij van Fred en Joop werd aan het eind stil gelegd door een regenbui, maar daarna kon de strijd worden voortgezet en verloor Va-Tout uiteindelijk met 12-13. Va-Tout 2 speelt promotie/degradatie 1e/2e klasse.

Va-Tout 3 (Dineke, Paul, Kees en Jeanne). eindigde op de 4e plaats in de 3e klassa A en degradeert daarmee rechtstreeks naar de 4e klasse.

Va-Tout 4 (Bernadette, Jannie, Han en Anneke) was al uitgespeeld. Zij zijn geëindigd op de 2e plaats in de 4e klasse A en spelen promotie/degradatie 3e/4e klasse.

Samengevat:
De play-offs worden gespeeld op zaterdag 14 september bij jdbc Dongen. Aanvang 11.00 uur. Melden vanaf 10.15 uur.
Va-Tout 5:  speelt om het kampioenschap van de 4e klasse tegen Petangeske 6.
Va-Tout 2:  speelt voor promotie/degradatie 1e/2e klasse tegen Petangeske 3.
Va-Tout 4:  speelt voor promotie/degradatie 3e/4e klasse tegen Altena 2.
Va-Tout 3: degradeert rechtstreeks uit de 3e klasse.

Onze teams kunnen wel supporters gebruiken!

Wil je het klassement bekijken, klik dan op  https://nlpetanque.nl/zuidwest-zcc/
 

 
www.va-tout.nl

Uitslag Snerttoernooi

23 februari 2020
Dick en François winnen de finale van het snerttoernooi met 13-8 van Marian en Isabella. Meer >
 
www.va-tout.nl

Donderdagavondmêlée

20 februari 2020
Goed gewerkt Josette en Joost Meer >
 
www.va-tout.nl

Dag 11 van de NPC

17 februari 2020
Va-Tout 3 stijgt boven zichzelf uit! Meer >
 
www.va-tout.nl

Donderdagavondmêlée

15 februari 2020
Hoge scores, en voor het eerst moest er een barrage gespeeld worden voor de plaatsen 2 en 3 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Telefoon clubhuis

Tijdens de openingstijden is het clubhuis bereikbaar op: 076-5141434

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven