Nieuws

Dag 1 van de NPC

www.va-tout.nl
De Nationale Petanque Competitie 2020-2021 is gestart.

Lange tijd was het onzeker of de Nationale Petanque Competitie door kon gaan in deze coronatijd. Tot opluchting van velen was zaterdag dan toch de eerste speeldag. Vijf verenigingsteams, zelfs een méér dan vorige jaar, vertegenwoordigen de club in het seizoen 2020-2021.

Hoe brachten onze teams het er vanaf?
Va-Tout 1 (2e divisie) reisde af naar Dieren om tegen Boul'Animo 1 te spelen. De teams waren vorig seizoen aan elkaar gewaagd en beiden wonnen hun thuiswedstrijd. De eerste doubletronde eindigde in 2-1 (4-13, 13-3, 13-12) voor Boul'Animo 1. In de tripletronde werd de winst gedeeld: 4-13 en 13-7, wat een tussenstand opleverde van 3-2 in het voordeel van Boul'Animo 1. Het kon nog alle kanten uit. Met nog tweemaal winst uit drie doubletpartijen (2-13, 13-0 en 8-13) was de weegschaal weer in balans. De eindstand werd 4-4. Toch geen slecht  begin voor een uitwedstrijd!

Va-Tout 2 (3e divisie) nam het thuis op tegen jdb Dongen 1. Captain Eric van Waalwijk van Doorn maakte er het volgende verslagje van. 

"We speelden deze eerste NPC sinds de Corona-uitbraak in de voorste bak helemaal links op het terrein. Zeker niet de makkelijkste bak, maar helemaal voor ons alleen. Een stralende dag. En zo stralend begon ook de eerste doublettenronde: met 13-1, 13-3 en 13-10 haalde Va-Tout2 zelfverzekerd de eerste drie punten binnen.

Maar bij de triplettenronde ging het minder makkelijk. Misschien kreeg Dongen meer vat op het terrein, maar wij verloren een partij met 4 - 13. Gelukkig wonnen we de andere met 13 - 8, zodat de score nu 4 -1 was. We mochten de laatste doublettenronde zeker niet verliezen, want dan zou het alsnog gelijk staan.

Maar bij die laatste ronde kwamen twee van onze teams er niet of nauwelijks aan te pas: 5 - 13 en 2 - 13. Onbegrijpelijk hoe je zomaar ineens de weg volkomen kwijt kunt zijn! Gelukkig wisten Goof en ons nieuwe lid Erik Kluijtmans (we zijn blij met hem!) de einduitslag toch in ons voordeel om te buigen: zij wonnen hun partij overtuigend met 13 -3, zodat Va-Tout 2 uiteindelijk toch opgelucht adem kon halen. Met 5 -3 wonnen we onze eerste NPC wedstrijd tegen een sterke tegenstander."

Va-Tout 3 had nog een vrije dag, maar staat al wel in de startblokken met de intentie het nieuwe seizoen net zo succesvol te laten verlopen als het vorige. Dit team promoveerde toen ongeslagen naar de 5e divisie.

Va-Tout 4 en 5 komen beide uit in de 6e divisie. Va-Tout 5 doet dit seizoen voor het eerst mee en begint daarom in de 6e divisie. Deze eerste competitiedag werd een clubontmoeting, waarbij Va-Tout 4 de thuisspelende club was. Va-Tout 5 won de wedstrijd met 2-6 van Va-Tout 4 en getuige de foto waren zij daar diktevreden mee!


Op 3 oktober is de 2e speeldag van de NPC. 

Standen NPC seizoen 2020-2021


 
www.va-tout.nl
De laatste donderdagavondmêlée van het seizoen 2023-2024 werd gisteravond gespeeld en gewonnen door Addie Kuijer en Erik… Meer >
 
www.va-tout.nl
Weer of geen weer, dankzij onze binnenaccommodatie kon er donderdagavond weer lekker "gemêleed" worden. Mathijs en John behaalden de… Meer >
 
www.va-tout.nl
Erik Kluijtmans en François Lauer mochten deze donderdagavond de 1e prijs in ontvangst nemen. Zij wonnen 3 partijen met een saldo van… Meer >
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven