Nieuws

NPC speeldag 14

www.va-tout.nl
Afgelopen zaterdag was de laatste speeldag van de NPC. Hoe waren de resultaten van onze competitieteams?

't Zwijntje1 tegen Va-Tout1: uitslag 6-2
De laatste dag van de NPC 23/24 was zenuwslopend voor Zwijntje 1. Ze stonden gelijk met Cuijk en slechts 2 saldopunten voor. Dat betekende wel dat ze altijd nummer 1 zouden worden als ze met 7-1 of beter zouden winnen. Maar uitgerekend deze ontmoeting moesten ze tegen het team waar ze eerder deze competitie van hadden verloren: Va-Tout 1 uit Breda.

 

In de 1e ronde doublette verloren Paul en Lies hun partij nipt met 13-12, maar niet veel later behaalden Peter en Frans de winst in hun doublette met 11-13. In de mix die, in een gelijk opgaande strijd, na 6 werprondes op 4-4 was uitgekomen, kreeg 't Zwijntje grip op de wedstrijd en won deze met 13-6.

 

Bij de 2e ronde tripletten was er een vlotte zege voor het 't Zwijntje met 13-2. In de mixpartij kwam 't Zwijntje op een voorsprong van 8-4, maar Paul, Jaco en Isabella kwamen terug. Na een wissel die direct 4 punten opleverde stonden de Zwijnen met 12-11 voor, maar ze konden het beslissend punt niet maken en Va-Tout won alsnog de wedstrijd. Stand 3-2 voor ‘t Zwijntje. Dat betekende dat Zwijntje 1 genoeg zou hebben aan 2 winstpartijen in de derde ronde, maar dat het dus nog steeds niet zeker was dat ze kampioen zouden worden.

 

In de derde ronde doublette was de energie bij Va-Tout 1 op en verloren de mix met 13-0!

De andere 2 partijen werden uiteindelijk ook door 't Zwijntje gewonnen en zo eindigde de wedstrijd toch met een ruime uitslag van 6-2.

 

En uit Dieren kwam het bericht dat Boul'Animo had gelijkgespeeld tegen Amicale Cuijk 4-4, waardoor ‘t Zwijntje in ieder geval eerste zou worden in de poule en dus promotie naar de Topdivisie. Namens Va-Tout 1 gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap en succes in de Topdivisie volgend jaar. (Lies Borburgh)


Va-Tout 2 – Grand Cru’82-1: uitslag 3-5
Voor aanvang wist Va-Tout 2 dat er gewonnen moest worden om van de voorlaatste plaats af te komen en degradatie te ontlopen….
De hoop vervloog na verlies van alle partijen in de 1e doublettenronde. Alle resterende partijen zouden nog gewonnen moeten worden.
Dat lukte niet tegen een sterker (?) Grand Cru’82 alhoewel Va-Tout 2 er nog bijna in slaagde om met 4-4 gelijk te spelen.
Eén van de tripletten werd gewonnen en twee (…bijna alle drie) doubletten in de laatste doublettenronde !!
Op deze laatste speeldag was het team (9 leden) volledig aanwezig en was tevoren gepland om iedereen 2 partijen te laten spelen.
Zoals vorige week in NAC stijl geschreven …. “Als we gaan dan gaan we met z’n allen”.
Ondanks verlies werd na afloop met plezier aan het saté buffet van de NPC teams met een aantal partners en invallers deelgenomen.
Van de zomer zal blijken of Va-Tout 2 in het komend seizoen in de 4e divisie gaat spelen of dat het, op grond van (gewijzigde) indelingen e.d., alsnog in de 3e divisie kan blijven. (Paul Groeneveld)

Va-Tout 3 tegen Nederlek 2: uitslag 7-1
Va-Tout 3 sloot het seizoen in stijl af met een makkelijke 7-1 overwinning tegen Nederlek 2. De tegenstander was enigszins gehandicapt want zij hadden 4 zieken en traden daardoor met een andere samenstelling aan. Iedereen bij ons was aanwezig en kwam aan spelen toe. Dineke met Theo, Joop met Paul en Bert met Jac startten met 13-8, 13-2 en13-9 een sterke eerste ronde.
De triplet werd met Tineke, Hans en Theo met 13-7 gewonnen en Anne, Joop en Paul gingen er met 13-0 vandoor.
Een 5-0 tussenstand tot gevolg, die in de laatste ronde verder werd uit gebouwd door Dineke en Hans met 13-3, Bert en Tineke met 13-9. Alleen Jac en Anne leden een nipte nederlaag met 11-13. Eindstand dus 7-1.
We hebben het seizoen afgesloten met 8 zeges, 2 maal een gelijk spel en 4 nederlagen, met als gevolg een mooie derde plaats in de rangschikking.
Ik heb het idee dat eenieder daarmee tevreden kan zijn. Deze laatste dag werd samen met het tweede en vierde team van Va-Tout afgesloten met een drankje en een heerlijk satébuffet, was heel gezellig.
Iedereen bedankt voor zijn/haar inzet en wie weet tot 21 september, de start van het NPC seizoen 2024-2025.

Va-Tout 4 tegen Les Francophiles 4: uitslag 5-3
Ook de laatste NPC-dag wist Va-Tout4 er een overwinning uit te slepen. Twee winstpartijen in de eerste doubletronde (13-0, 13-2 en 11-13) gaf vertrouwen in het verdere verloop. De winst in de tripletronde werd gedeeld (13-9 en 7-13) en dat betekende een tussenstand van 3-2. Een voorsprong voor Va-Tout4, maar zeker nog geen garantie voor de eindzege. Maar er bleek geen vuiltje aan de lucht; met twee afgetekende winstpartijen in de laatste ronde (13-0, 13-3 en 11-13) was de overwinning in de knip!

Tot slot: 

Jac bedankte Jeanne voor haar inzet alle speeldagen en Toos voor het bakken van de bitterballen, ook als het later werd bij uitwedstrijden. Jan werd bedankt voor zijn inzet als teamcaptain. Hij kreeg een fles wijn en Jeanne en Toos bonbons.


Standen NPC seizoen2023-2024

25-03-2024

Impressie laatste NPC-dag 2024

foto's Will van den Broek
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
www.va-tout.nl
23-03-2024

Nagekomen foto's afsluiting NPC 2024

www.va-tout.nl
www.va-tout.nl

 
www.va-tout.nl
Vrijdagavond 26 april organiseerde het bestuur een "bedankavond" voor de vrijwilligers. Meer >
 
www.va-tout.nl
De laatste donderdagavondmêlée van het seizoen 2023-2024 werd gisteravond gespeeld en gewonnen door Addie Kuijer en Erik… Meer >
 
www.va-tout.nl
Weer of geen weer, dankzij onze binnenaccommodatie kon er donderdagavond weer lekker "gemêleed" worden. Mathijs en John behaalden de… Meer >
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.

Inleveren vloeibaar frituurvet

Va-Tout is voor de gemeente Breda inleverpunt van gebruikt vloeibaar frituurvet. Frituurvet kan worden afgegeven op dinsdagmiddag, donderdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.30 - 16.30 uur in het clubhuis, Nieuwe Inslag 89 te Breda.
Terug naar boven